Op vrijdag 15 februari hield Welcome haar eerste community event! Een event waarbij we de eerste fanatieke gebruikers van de app uitnodigde om onszelf een keer goed voor te stellen en elkaar beter te leren kennen. Als team Welcome zien we het belang van een goede band hebben met je users als heilig. Zij zijn immers de drijvende kracht van de community die we proberen te bouwen! Op deze manier wilde we inzicht krijgen in hoe ze de app ervaren, hoe ze ons hebben gevonden en welke impact het heeft op hun leven. We hoorde veel verschillende perspectieven, maar een reactie die vaak terugkwam is dat vriendschap en contact met de mensen waarmee je je samenleving deelt, essentieel is voor je begrip over het land en de stad waarin je leeft.

Behalve kennis deden we veel warme contacten op. De band die wij met gebruikers willen opbouwen zorgt ervoor dat we een vinger aan de pols houden en zo bijvoorbeeld complicaties in de app vroegtijdig kunnen opmerken. Maar zo kunnen we ook direct feedback vragen en onze gebruikers actief betrekken in het verbeteren van het platform!

Een community event van Welcome is natuurlijk niet compleet als er niet een tafel gevuld was met eten uit onder andere Syrië en Somalië. Welcome’s community manager Moustafa en zijn vrouw Mona hebben in de dagen voor het event veel tijd gestoken in het bereiden van al dat lekkers dat onze gasten voorgeschoteld kregen. En met gevulde buik werd er genoten van muziek van nieuwkomer Peshmarg die muzikale verhalen vertelde over zijn thuisland Syrië. Al met al een geslaagde avond en zeker niet de laatste!