Afgelopen december vond de laatste editie van een van ‘s lands meest toonaangevende festivals plaats: Valhalla. Ieder jaar toveren zij de RAI in Amsterdam om tot een sprookjesachtig decor waar talloze DJ’s de vijf zalen vullen met muziek en duizenden bezoekers dansen tot in de vroegte. Een typisch Nederlands fenomeen, festivals. Dit jaar was Welcome charity partner. Wat inhield dat iedere bezoeker die op de gastenlijst stond een bijdrage deed van €5,-. Valhalla maakt zich op die manier hard voor maatschappelijke initiatieven en  zet haar platform in om op haar eigen manier een steentje bij te dragen.

Samen met Valhalla ging Welcome aan de slag om van de opbrengst een evenement te organiseren dat past bij Welcome en Valhalla. Daar kwam hét Welcome en Valhalla pannenkoeken diner uit. Pannenkoeken kunnen natuurlijk altijd en zijn oer-Hollands. Wat nog miste was een bijzondere locatie. Maar die was snel gevonden: Club AIR in Amsterdam. Een plek waar mensen wekelijks samenkomen om te dansen en zich te onttrekken van de rest van de wereld. Midden in de zaal van AIR stonden lange tafels gevuld met spellen en vragen aan de hand waarvan je je tafelgenoten beter kon leren kennen. Via de app nodigde we in de weken ervoor gebruikers uit en uiteindelijk was de zaal gevuld met 40 mensen, zowel locals als nieuwkomers. Want dat was het doel, nieuwe mensen leren kennen in een unieke setting.

En die pannenkoeken dan? Die kwamen van niemand minder dan Willem Dieleman aka Pancake Adventures. Tijdens zijn reizen over de wereld vulde hij overal waar hij kwam de magen van de mensen die hij tegenkwam met zijn perfecte uitvoering van de Hollandse pannenkoek. Gasten mochten zelf ook bakken, al leverde dat soms niet de beste resultaten op. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De reacties van de gasten waren alom lovend. Nieuwkomers spraken uit dat dit het soort evenementen is dat zij vaker zouden willen bijwonen, en dat dit een perfecte manier is om nieuwe contacten en ervaringen op te doen.

Welcome werkt hard om een breed aanbod van evenement & activiteiten door heel Nederland in haar app aan te bieden. Organiseert u of uw organisatie binnenkort een evenement? Promoot deze dan in de Welcome App!