Op zaterdag 25 mei organiseerde Welcome een vrouwendag in haar Ontmoetingsmuseum bij Westergas. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Joury en New Women Connectors. Het doel van deze dag was nieuwkomer en local vrouwen samenbrengen, elkaar leren kennen en brainstormen over integratie van vrouwelijk nieuwkomers en stilstaan bij vluchtelingen vrouwen die het heel goed doen in Nederland.

De dag begon met een Art Expo: Reformation Art van vrouwelijk nieuwkomer Nassam Abboud waarna het programma overging in vrouwelijke rolmodellen die hun verhalen deelden. De oprichter van de vrouwenbeweging New Women Connectors, Anila Noor sprak over de reden dat zij is begonnen met NWC: ‘’het kwam door de weinige geluiden die ik hoorde over vrouwelijke nieuwkomers en de perceptie over vrouwelijke nieuwkomers in het algemeen’’. Haar missie is om vrouwelijke vluchtelingen zichtbaarder te maken. Ook andere aanwezigen deelden hun ervaring over hun integratie in Nederland. Sara Aljabi Orabi deelde haar ervaring over hoe zij probeert haar huidige studie af te ronden en later als pedagoog te werken. Ze werkt nu al als vrijwilliger bij Stichting Joury, opgericht door haar moeder Dima Al Akhras. Stichting Joury helpt nieuwkomer vrouwen om in Nederland  beter te integreren en hun kinderen goed op te voeden in hun nieuwe thuis.

Naast verhalen delen waren er workshops om te brainstormen over integratie, onderwijs en werkgelegenheid in Nederland. De aanwezigen hebben in het specifiek gediscussieerd over de kansen die beschikbaar zijn voor vluchtelingenvrouwen. Alle aanwezigen vonden dat het beheersen van de taal en werk de belangrijkste rol spelen bij integratie. Er zijn heel veel vrouwelijk nieuwkomers die hoogopgeleid zijn maar moeite hebben om een baan te vinden in Nederland. Dit komt volgens de deelnemers doordat het bijna onmogelijk is om een baan te vinden als je geen Nederlands spreekt. Daarom gaat integreren vaak moeizaam volgens hen.

De dag werd afgesloten met een heerlijke Iftar om het vasten te breken. Nieuwkomer vrouwen hebben lekkere hapjes en maaltijden gemaakt uit onder andere de Syrische en Somalische keuken en er werd tot laat nagepraat.