Op zaterdag 19 januari heeft Welcome, in samenwerking met Stichting Joury en Stichting Iftin, een netwerkbijeenkomst voor vrouwen georganiseerd. Het doel van dit event was om ontmoetingen te faciliteren tussen nieuwkomer en local vrouwen.

Welcome verbindt nieuwkomers en Nederlanders via de Welcome App. Op deze app kunnen gebruikers met elkaar lunchen, professionele netwerken delen en events bezoeken. Tot nu toe hebben wij gemerkt dat we met onze activiteiten veel meer mannelijke  dan vrouwelijke nieuwkomers bereiken, terwijl vrouwen wel behoefte hebben aan nieuwe contacten in hun omgeving. Daarnaast zijn ze niet op de hoogte van de verschillende voorzieningen, aanbod en activiteiten in Amsterdam. Deze middag was een mooie gelegenheid om ze te laten kennismaken met local vrouwen zodat ze hun ervaring kunnen delen.

Er waren ongeveer vijftig vrouwen aanwezig, zowel locals als nieuwkomers uit Amsterdam en omgeving. Naast netwerken waren er lekkere hapjes, uit onder andere de Syrische en Somalische keukens, die door nieuwkomers waren gemaakt. Moeders die geen oppas konden regelen, namen hun kinderen mee en met Arabische en Afrikaanse muziek was de sfeer ontspannen en informeel.  Bij vertrek gaven veel aanwezigen aan een hele gezellige middag gehad te hebben en dat ze bij een toekomstig vrouwen event weer van de partij zijn!