Welcome AZC Tour

Oktober 15, 2019 | Overig | By Aisha Ahmed

Op 9 oktober heeft de Welcome-app een evenement georganiseerd bij het asielzoekerscentrum (AZC) in Luttelgeest waar ontmoeting, muziek en samen eten centraal stonden. Dit evenement was de kick-off  van onze aankomende AZC-tour door Nederland. Het doel was de introductie van Welcome App in het AZC Luttelgeest.  

Tijdens deze inspirerende dag gingen we in gesprek met de bewoners van het centrum. Ze hebben hun ervaring en behoeften met ons gedeeld. Zij gaven aan dat ze o.a. graag de Nederlandse taal wil leren en oefenen.

Hani Al Duias, een bewoner van het AZC en een Welcome App gebruiker, vertelde hoe hij graag mensen buiten AZC wilde ontmoeten. “Het is moeilijk om met Nederlanders in contact te komen” vertelde hij. Nu heeft hij een sociaal netwerk via de Welcome App opgebouwd. Hij geeft aan dat hij nu meer weet over Nederland door deze nieuwe contacten.

Na de ontmoeting was het tijd voor muziek. Er waren twee muzikanten die verschillende genres van Arabische muziek hebben gespeeld. Daarnaast waren er activiteiten gericht op het vermaken van de kinderen in het AZC, waarbij de kinderen ook cadeaus kregen  van een basisschool in Alkmaar. Zoals gebruikelijk bij Welcome App was er een collectieve lunch in het centrum met bewoners en medewerkers van het AZC. Het was een mooie sfeer, mensen hebben gedanst en verhalen uitgewisseld!