Het is een grote stap om de naam van onze stichting waar we zo hard aan hebben gewerkt los te laten. Op 5 februari 2019 is het dan echt zo ver: Blendin gaat verder als Welcome. Maar waarom eigenlijk?


“Ons doel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk nieuwkomers, locals en bedrijven met elkaar in contact brengen!”


Dit doel staat bij ons op 1 en we doen er dan ook alles aan om dit te realiseren. Het Blendin platform heeft twee jaar lang voor veel inspirerende connecties gezorgd, maar tegelijkertijd merkten wij dat te veel verzoeken van locals en nieuwkomers onbeantwoord bleven.

Afgelopen maanden hebben we met het team hard gewerkt aan onze twee grootste uitdagingen: 1) een beter werkend platform en 2) meer concrete samenwerkingen met andere organisaties die zich ook richten op integratie. Het antwoord hebben we gevonden in een samenwerking met het Zweedse Welcome!. Samen met hen hebben we de Nederlandse versie van de Welcome App ontworpen en gelanceerd op 1 december 2018. Blendin achter ons laten was niet makkelijk, maar de eerste twee maanden hebben bevestigd dat we een goede keuze hebben gemaakt. De app telt al meer dan 2000 actieve gebruikers en in 26 verschillende steden en dorpen in Nederland zijn nieuwkomers en locals met elkaar gaan lunchen.

We hebben voor dit nieuwe platform gekozen omdat er veel meer verzoeken beantwoord worden, de verwachtingen beter worden gemanaged en we kunnen makkelijker feedback ophalen en zo onze impact meten. Daarnaast willen we een signaal geven naar andere organisaties in Nederland die zich richten op integratie: laten we samen werken, onze doelen naast elkaar leggen en elkaar ondersteunen waar we dat kunnen. Zo werken we allemaal met onze volste potentie en maken we duurzame impact.

Aan iedereen die dit leest en het gevoel heeft ik heb altijd al een nieuwkomer willen leren kennen, maar het is er nog niet van gekomen: download de gloednieuwe Welcome App!

IOS (iphone):
https://lnkd.in/d8DDJYE

ANDROID:
https://lnkd.in/dt9QxFP

Binnen 5 minuten heb je een uitnodiging om te lunchen aangemaakt waar nieuwkomers op kunnen reageren. Wat het je oplevert? Een stap buiten je bestaande sociale leven door een verrijkende ontmoeting. Een lunch kan al echt een verschil maken voor iemand anders. We hadden 85 lunches in januari. Laten we voor de 100 gaan in februari!

Doe je mee?

Julius

Founder & CEO, Welcome NL