COVID-19 UPDATE

April 1, 2020 | Overig | By Aisha Ahmed

Nieuwe maatregelen betekenen nieuwe werkwijzen en dus past ook Welcome app zich aan ten tijde van het coronavirus (COVID-19). Waar wij ons voorheen richten op duurzame en gezellige face-to-face ontmoetingen tussen locals en nieuwkomers, zullen wij ons platform en netwerk de komende tijd op andere manieren inzetten.

De uitdaging hierbij blijft nog steeds om integratie van onze nieuwe Nederlanders te bevorderen, hen zich thuis te laten voelen in ons mooie land en daarbij zoveel mogelijk locals en lokale organisaties te activeren. Misschien juist nu nog wel meer dan anders want hoe beïnvloedt COVID-19 de integratie eigenlijk in Nederland? Hoe kom je in contact met elkaar als je de deur niet uit mag? Hoe zorgen we er samen voor dat niemand zich eenzaam voelt? En specifiek voor nieuwkomers: hoe volg je nu nog je taallessen en kan je maatregelen opvolgen zoals de thuisscholing van kinderen als je zelf nog geen Nederlands spreekt? Welcome app ziet in deze tijden veel uitdagingen voor iedereen en dus ook des te meer redenen om onze handen uit de mouwen te steken! 

  • We blijven onze agenda vullen met interessante activiteiten voor zowel locals als nieuwkomers, echter nu enkel online! Elke week voorzien we van podcasts, museumbezoeken, livestreams, pubquizzen en meer! Zo is er voor ieder wat wils en al deze activiteiten kun je doen vanuit je eigen woonkamer.
  • Zoek je meer verbinding en contact met anderen? Mooi, dan ben jij een betrokken burger en die hebben we nu hard nodig. Kijk eens naar onze activiteiten zoals ‘Word Video Vriend’ waarbij je 1 op 1 wordt gematched met een ander op basis van interesses. 
  • Welcome app heeft altijd al een chatruimte gehad waarbij je een ander kan leren kennen. Dit is ideaal nu veel van ons  thuis zitten en meer tijd over hebben voor een praatje. Spreekt dit jou specifiek aan? Super, log jij vandaag weer in voor de chat?
  • In deze tijden zijn er natuurlijk ook veel vragen rondom de maatregelen en gevolgen van het coronavirus. Hiervoor is kennis en expertise nodig die Welcome app aanbiedt in de vorm van een helpdesk in samenwerking met OpenEmbassy. Met een team van experts worden hier antwoorden gegeven op juridische / zorg / psychische / werk / integratie vraagstukken.

Blijf binnen! Blijf gezond!

Groetjes van het Welcome team ????